Tervisesportlase jaoks parim 50-50 meetod

blog > avatud post
Reading Time: < 1 minute

Tervisesport tähendab, et treeningprotsessi eesmärk on tervisliku seisundi parandamine või säilitamine. Tervisesporti tehes toimub organismis mitmeid positiivseid muutuseid, mis aitavad meil saavutada parema enesetunde, ilusama keha, tugevamad lihased ja suurenenud vastupidavuse.

Tihtipeale kõlab sõna tervisesport pisut sellisena, et see on miski, mis on mõeldud vanematele inimestele. Tegelikult peaks tervisesport olema peamiseks eesmärgiks tööl käivale pereinimesele.

Tegelikult peaks tervisesport olema peamiseks eesmärgiks tööl käivale pereinimesele.

Kui harrastaja soovib saada paremaks ühel kindlal valitud spordialal, mida täiendavad erialased treeningud, on tegemist harrastusspordiga. Antud artikkel keskendub tervisespordile, mida iseloomustab mitmekülgsus.

Kui harrastaja soovib saada paremaks ühel kindlal valitud spordialal, mida täiendavad erialased treeningud, on tegemist harrastusspordiga.

Tervisesport ei tähenda sugugi, et me ei saaks tugevamaks ja kiiremaks. Vastupidi. Tervisespordi eesmärk on pikaajaline positiivsete muutuste teke organismis. Tervisesportlasel ei ole treeningtsükleid ja hooaegasid. Tervisesportlane treenib aastaringselt, et olla terve, tugev ja vastupidav.

JÕUD

Jõutreeningu eesmärk on tugeva lihaskonna arendamine. Selle käigus paraneb meie ainevahetus ja rüht ning oleme vähem vastuvõtlikud erinevatele vigastustele. Hea välimus on boonus, mis lisab enesekindlust ja parandab meeleolu.

Vastupidavus 

Kestvustreening tõstab meie südame võimekust, reguleerib rasvade ainevahetust ja alandab vererõhku. Soovituslik treeningu pikkus tervisesportlasele on 30-60 minutit.

50-50 meetod

50-50 meetod on tervisesportlasele parim treenimisviis. Meetodit iseloomustab keha kui terviku arendamine, mis saavutakse treeningute vaheldumise käigus.

Näide 50-50 meetodi treeningute nädalajaotusest

EJõud
T – Puhkus
KVastupidavus
N – Puhkus
RJõud
L – Puhkus
PVastupidavus

Ülaltoodud plaani kohaselt treenib tervisesportlane 3-4 tundi nädalas, mis on kooskõlas WHO (World Healt Organization) soovitustega. Võrdselt areneb meie vastupidavus ja lihaskond. Antud treeningprotsess võimaldab edukalt osa võtta ka erinevatest lühematest rahvaspordiürituste distantsidest. 

Vaata kuidas saaksin sind aidata