Alusta treeningutega siis kui teised puhkavad

blog > avatud post
Reading Time: 2 minutes

Suvi on Eestis vaieldamatult parim aeg puhkamiseks. Aktiivselt sportivad inimesed kolivad treeningsaalidest õue ja pühapäeva-sportlased jätavad treeningud kõiksuguste ürituste tõttu sootuks unarusse. Kõigi jaoks algab uus aasta taas 1. septembril. Järgnevalt annan mõned soovitused, miks on parim aeg treeningutega alustamiseks just nüüd ja kuidas suvel motivatsiooni kõrgel hoida.

Lõokene või öökull

Ei, ma ei kutsu sind tööle McDonald’sisse. Ilmselt tead niigi, kas oled rohkem hommiku- või õhtuinimene. Vastavalt sellele võiksid valida treenimise aja. Mina olen kahtlemata hommikuinimene ja eelistan võimalusel treenida hommikul. Mõnikord on mu trenn tehtud juba enne, kui pererahvas ärganud on. Proovi ka, see loob päevale hoopis uue väärtuse!

Alustades ära mine hulluks

Sa ei muuda nagunii oma keha nädalaga, seega ära alusta liiga suure koormusega. Vastasel juhul saavad su lihased ja närvisüsteem suure koormuse ja kirg treeningute vastu kaob sama kiiresti kui see tuli. Alusta treenimist rahulikult 2-3 korda nädalas. Tähtis on regulaarsus. Sa ei pea igat harjutust tegema alguses 3-4 seeriat nagu mõnes netist allalaetud treeningplaanis kirjas on, piisab kahest. 

Hangi treeningplaan

Saalides olen kohanud tihti inimesi, kes kõnnivad ringi ja mõtlevad, millist harjutust järgmiseks teha. Treenimine on teadus ja selle protsess peab olema läbimõeldud. Mõtle läbi, miks sa treenid, milliseid tulemusi soovid saavutada ja räägi sellest oma treenerile. Kui sul treenerit veel ei ole, võid minuga iga kell ühendust võtta.

Kõige olulisem on tehnika

Ilmselt oled sinagi kohanud saalides möirgavaid harrastajaid, kes maksku mis maksab, peavad suutma kangile pandud raskuse üles sikutada. Kui sa ei taha vigastusi, siis ära sina nii tee. Harjutusi tehes on kõige olulisem soorituse korrektne tehnika. Alles seejärel saame rääkida rasksute suurenemisest, mis on oluline osa lihaste kasvamise seisukohalt. Panusta aega tehnika õppimisele. Julgustan sind saalides abi küsima seal olevatelt treeneritelt.

Mis kõige tähtsam – treeningplaan peab sobituma sinu elustiiliga, sest regulaarne harjutamine ja liikumine peaks kuuluma sinu igapäevategevuste hulka kuni elu lõpuni. Kui järgid treeningplaani, mis ei ole pikaaegselt sinu organismi jaoks jätkusuutlik, raiskad oma eluenergiat.

Vaata kuidas saaksin sind aidata