Strength-cardio-mind treeningprogramm

blog > avatud post

Tahan teiega jagada üht enda peal katsetatud lähenemist, millel on suurepärane mõju arendamaks ühteaegu jõudu, jõuvastupidavust, aeroobset võimekust ja vaimsust. Mina nimetan seda strength-cardio-mind (jõud-vastupidavus-vaimsus – inglise keeles kõlab minu arvates paremini) programmiks. Tahad teada, kuidas see käib? Loe julgelt edasi!

Esmalt aga olgu öeldud, et see jaotus ei ole mõeldud neile, kelle eesmärgiks on kasvatada suurt lihasmassi või joosta maratoni. Süsteem on eelkõige neile, kes treenivad selleks, et olla heas vormis, hoida kehakaalu kontrolli all, olla tööl virgem ja loovam, tunda end oma kehas hästi ja olla rõõmsam. 


Süsteem on eelkõige neile, kes treenivad selleks, et olla heas vormis, hoida kehakaalu kontrolli all, olla tööl virgem ja loovam, tunda end oma kehas hästi ja olla rõõmsam. 

Internetiavarustes ja raamaturiiulites leidub palju kirjandust selle üle, milline treenimisviis on meie kehale kõige kasulikum – on see jõutreening, aeroobne treening või hoopis jooga? Olen veendunud, et edu peitub erinevate treenimisviiside efektiivses kombineerimises.


Olen kindel veendunud, et edu peitub erinevate treenimisviiside efektiivses kombineerimises.

Olen aastaid teinud aastavahetuse paiku tagasivaate möödunud aastale ja pannud kirja uusaasta eesmärke. Tõsi, viimastel aastatel panen aasta eesmärke ühe vähem kirja ja püüan rohkem nautida seda, mida elul mulle pakkuda on. Kuid ühe toreda eesmärgi ma siiski kirja panin. Selleks on: käin vähemalt korra nädalas joogas! 

Kuna treenin MyFitness’is, siis ei hakanud ma otsima eraldi joogakeskust, vaid valisin endale sobivaks tunniks korra nädalas BodyBalance treeningu. Päris pehmo värk? Kaugeltki mitte, kui veenduda, milline kasutegur sellel treeningul sinu keha jaoks tegelikult on.

Les Mills lehel on BodyBalance treeningu loogika võetud kokku kõige paremal moel: Improve your flexibility and increase core strength while you reduce stress levels. You’ll focus your mind and create a lasting sense of wellbeing and calm. Siinkohal kutsun üles kõiki seda treeningut proovima!

Kuidas aga strength-cardio-mind nädalaplaan enda jaoks üles ehitada? Kui treenid kolmel korral nädalas, võiks nädala jaotus välja näha selline: E – jõutreening (kogu keha), K – aeroobne treening, R – jooga/BodyBalance. Kui eelistad treenida neljal korral nädalas, võiks jaotus välja näha selline: E – jõutreening ülakeha, T – aeroobne treening, N – jõutreening alakeha, R või L – jooga/BodyBalance.

Miks mitte sellist jaotust proovida? Olge mõnusad!

Vaata kuidas saaksin sind aidata