Ainult sel põhjusel ei saavuta enamik meist unistuste keha

blog > avatud post
Reading Time: 2 minutes

Paljud meie hulgast unistavad kehadest, mida näeme Muscle & Fitness kaanel või Instagramis kui jälgime oma iidoleid. Tahaks samuti nõnda palju jälgijaid, respekti ja kunn-olemise tunnet. Lohutan teid – enamik, mida ajakirjades ja sotsiaalmeedias näete on võlts. Ei näe nad nii säravad päriselus välja sugugi, kuid head või suurepärased sellegipoolest.

Heakene küll. Oled otsustanud sõpradega vana-aasta õhtu jooma käigus, et uuel aastal hakkad ka kõvasti kangi sikutama ja hiljemalt juuli keskpaigaks on biitseps Pärnu rannaks küps. Vaimusilmas sa juba suudad ette kujutada tulemust, kuidas naised või miks mitte ka mehed sind imetlevad – meie aju suudab tulemust üllatavalt hästi visualiseerida.

Nüüd jõuame aga karmi tõeni: kui sa unistad vaid tulemusest, ei saavuta sa tõenäoliselt mitte midagi. Kui unistad protsessi nautimisest, oled juba edu saavutanud. Kohe selgitan lähemalt. See, kes unistab vaid lõpptulemusest, ei taha pingutada, vaid soovib nautida tasu. Kui sa päriselt millegi poole püüdled, tuleb armuda protsessi.

Kui sa päriselt millegi poole püüdled, tuleb armuda protsessi.

Tuleme nüüd tagasi selle kauge või paljude jaoks just lähedal oleva unistuse juurde – musklis torso või naisterahvaste puhul treenitud tuhar. Olgem ausad, see nõuab ropult tööd – nädalast nädalasse tundide viisi jõusaalis rassimist: kangid, kettad, hantlid, masinad ja kardioseadmed. Peensusteni välja arvutatud taldrikutäied ja rämpsust loobumine. Tere tulemast täielikult planeeritud elu! Kui sa seda naudid, siis suurepärane keha on sinu päralt – palju õnne! Suurem enamus aga siin komistabki.

Jõuame asja tuumani. Miks peaks aga aktiivne tööl käiv inimene nägema välja nagu tippkulturist või bikini-fitnessist? Vastus on lihte – ei peagi. Ja minu arvates polegi see kuigi mõistlik. Miks? Varem või hiljem maksad sa selle eest lõivu – su naine ja lapsed ei näe sind piisavalt, sest oled alati pärast tööd mitu tundi trennis. Sa muutud tööl olles loiuks ja väsid kiiresti, sest tippspordi ja tööelu segu koormab metsikult.


Miks peaks aga aktiivne tööl käiv inimene nägema välja nagu tippkulturist või bikini-fitnessist? Vastus on lihte – ei peagi.

Lahendus. Leia töö ja pere kõrvalt sobivad ajad treeninguteks ja märgi need enda nädalagraafikusse. Kui oled otsustanud trenni minna, ära mine suhtumisega, et „on vaja ära teha“, vaid see on aeg sinule ja ainult sinule. Naudi seda. Kui naudid protsessi, tuleb tulemus iseenesest. Tulemuse kvaliteet sõltub aga sellest, kui targalt sa oma treeningaega kasutad.

Vaata kuidas saaksin sind aidata